Nytt på familj!

Nu har skrivit lite i min familje blogg där jag rör ämnet, respektera dina barn och jämför den inte med varandra.m Klicka på länken här på höger sida så får du läsa en del av vad jag har att säga om den frågan.

Hej då fiktiva värdar.

Ja då har det äntligen hänt, jag har lämnat farmvillle, country life, tresure isle, och alla andra konstiga fiktiva världar som facebook har presenterat oss för.

Min älskade make har länge skakat på huvudet när det gäller denna fråga och beroende som den har framkallat bland vuxna världen över, jag måste tyvärr erkänna att jag var en av dessa vuxna.

Sedan såg jag ett skrämmande program med dr. Phil där det var en mamma till tre underbara barn som hade övergett sitt verkliga liv bara för att ägna sig åt denna fiktiva värld, i detta fall så handlade det om farmville. Barnen åt mikro värmd mat, storasyster såg till att de kom i säng, ja i stort sätt så var hon beroende av detta spel.

Dr. Phil sa till henne att det bara var att dra ur sladden och börja leva igen, mamman fick mer eller mindre panik i blicken och vädjade om tolerans. Till vaddå undrade dr. Phil? Till en värld som inte existerar, djuren på din gård och groddarna fin inte på riktigt, eller tror du att de håller på att svälta nu när du inte har uppsikt på dem? Hennes svar var skrämmande nog att hon oroade sig för djur och grönsaker som egentligen inte finns.

Inte för att jag kan jämföra mig med denna mamman, men ändå insåg jag att den tid jag ägnade åt dessa världar kunde jag istället ha tillsammans med mina barn och man, vilket jag gjorde igår för första gången på länge, jag pärlade med min dotter och lyssnade på vad min son hade att berätta om sina äventyr den eftermiddagen.

Det jag nu ska göra istället, som egentligen är mitt yrke är marknadsföring via nätat, prova produkter som mina uppdragsgivare ger mig och sedan berätta vad jag tyckte eller inte om dessa, en sak som jag personligen tycker är bra, jag är helt opartisk då jag får betalt av dessa företag oavsett om jag skriver att det var bra eller dåligt. Inte illa va? Så nu kan jag ju säga att jag kan ge en genuin uppfattning om de olika produkterna utan att det känns fel för mig att rekommendera vissa produkter.

Jag kommer även att hänvisa till olika sidor där man kan få information. På annat håll så kommer jag att bli mer engagerad i min politiska blogg och den som handlar om familj och samhälle då jag tror att dessa är områden som inte tar skadade av att bli granskade av helt vanliga personer som jag.

Nej nu ska jag köra min son till fotbollen och röra om lite i grytan med mina åsikter. ;-).

http://1325887.lawnchairmillionaire.com

Oxis!!!

Som sagt så har jag nu provat och godkänt dessa produkter i mitt eget sortiment. http://www.oxis.com eller om du föredrar att titta på deras Twitter som är populärt har jag förstått (får väl skaffa mig Twitter) Oxis on Twitter face book använder jag ju redan så här kommer deras inlägg Oxis on facebook 








Försommar!



När man som jag jobbar med datorn från hemmet så kommer det upp så många nya produketr som man sak titta på, provapå, etc. Före det mesta så brukar jar inte lägga så stort märke till detta utan fortsätter att läsa vidare eller jobba vidare, men så kom jag till en produkt som jag själv blev lite nyfiken på så jag lämnar några länkar dit så att även du som läser detta kan bilda dig en uppfattning om produkten.  några ord som du även kan leta på i google eller yahoo är "Anti aging, antioxidant, glutathione, penny stocks & free radical" så får du veta vad dessa produkter kan göra.

Att hålla sig ung är ju något som de flesta önskar utan att behöva sätta sig under kniven eller lasern, ja som sagt, kolla själv. http://www.oxis.com/

Jag kan ju säga att jag är ett väldigt lätt offer för allt vad TV shop heter och perfekta klipp, min man säger att jag nog är den enda på hela jorden som är sådan, hoppas han har fel då jag sälv vill se mig som en inteligent kvinna som inte går på bluffar.

Jag önskar ha lite mner tid till mina barn och man nu under sommaren så jag får väl ägna mig åt jobben under kvällen och natten när alla andra sover. ;-)





Helg, underbara helg!!!

Nu är det söndag och det har varit väldigt lugnt, min underbara dotter har varit hos sin vän flera dar i rad, min söta son har äntligen blivit frisk och om en stund så bär det av till svärföräldrarna på söndagsmiddag. De är ganska skönt att slippa laga mat och samtidigt så får vi ju njuta av trevligt sälskap.

Igår när vi var hemma hos våra goda vänner och grannar så började min makes 40 års firande att ta form, bara lite enkelt med de närmsta "sörjande".

Sommaren närmar sig med stormsteg arbete i trädgården, sommarkläder ska tas fram, och sommar leksaker till barnen ska sesöver.

Jag älskar sommaren och våren.

Ett litet avbrott i tänkandet var nu när dottern kom in och snublade över ett par skor, jag hörde från min arbetsplats hur hon började gnälla. Då kommer pappa fram och säger:
"Ja så händer det när man inte ställer undan skorna, då snublar man på dem." Till detta hör jag följande svar.
"Pappa, detta är dina skor, så det är DITT fel." Jag kan inget annat än le, hon kan verkligen sätta sin pappa på plats. Och för att göra saken änu klarare så går hon fram till skon och pekar på den, "Ser du pappa att det är din sko?" Sedan går hon ut igen met ett leende och försvinner iväg på sin cyckel.

FWD advertising

FWD is an internet advertising directory, providing free and paid quality listings. Boost your business popularity and increase your site traffic with us!

Barn är härliga!

Kom precis hem från fotbollsträningen med sonen, självklart var lillasyster med på ett hörn, och sanna mina ögon, hon var jätte ducktig på att dribbla med bollen, man skulle nästan kunna tro att vi kommer ha två fotbollsspelande barn i familjen. Det är så härligt när man kan vara ute och spela och solen skiner.

Vist det är lite kalt ute fortfarande, men bara m an har rätt kläder och inställning så är det helt underbart att kunna ägna en eftermiddag med barnen på en enkel aktivitet.


Google sök

Anpassad sökning

Äntligen helg!

Solen skiner och barnen är ute och spatserar, jag ser min dotter med sin vänn som går med varisn dockvagn, dom ser ut som två små mammor som är  ute och sändagspromenerar.

Sonen sprang iväg så fort han kom innanför dörren, efter att ha varit borta hela dagen hon vänner.

Min man kommer snart hem från Norge, där han är hela veckorna, men nu blir det helg och HELA familjen kommer att vara samlad.

Denna vecka har varit full av nya upplevelser och erfarenheter: jag har börjat blogga på allvar, jag jobbar som reklamsättare, mina har nästan inte bråkat på hela veckan, ja man kan säga att livet är UNDERBART.

Nästa vecka kommer jag att blogga på tre olika ställen, denna som är den allmäna bloggen om vardagsämnen, politik och en ny som jag döper till familj och sammvete. Det kommer att bli spännande att få se vad jag får för respons och om de över huvudtaget är någon som komenterar mina inlägg.

Jag kommer säkert att skriva lite under helgen också. Ha en trevlig fredag med familjenra där ute i landet.

Olika platser!!!

Efter två dagar på bloggen har jag lärt mig lite olika saker, framför allt att alla är inte intresserade av att läsa allt jag har att säga, konstigt vore det väl annars.

På grund av detta så har jag lagt upp länkar på högersida, där du kommer till olika platser av intresse, placera markören över de olika ämnena så får du en titt om vad det handlar om.

Denna första sida kommer jag att använda för allmäna saker som händer under dagen i mitt liv, funderingar kring olika saker, men sedan om det blir lite mer avancerat eller djupare så hänvisar jag till den lonk som det handlar om.

Tillbaka till vardagen.

Nu tror jag att jag har fått gräpp om detta med att arbeta med datorn från hemmet (ha tänker du säkert, datorn har ju funnits i flera decenier nu). Det jag menar är, hur jag ska utnytja de faktum att jag har tid mellan de olika behandlingarna med mina kunder och att vara ute på fält och visar upp produkter, man kan faktiskt tjäna pengar genom att länka reklam till gratissajter, jag återkommer i slutet av månaden för att berätta hur detta gick och om det är något jag kan rekomendera, håll tummarna för mig ;-).

Mina barn är alltid källa till glada skratt, dom är så kloka, ibland tror jag att dom är smatare än deras mamma (alltså jag).

När min dotter skulle somna ikväll så kom hon på att hon ville ha sin gula gosefilt, hon har två, en som hon kallar den gula gosefilten (den är INTE gul, den har girafer på sig) och sedan har hon en med Barbapappa, men som sagt så skulle hon ha den gula.
"det går inte gumman." Sa jag snält och strök henne över pannan. "Den ligger i diskmaskinen." Aldrig har jag sett min dotter hoppa så högt från sängen.
"Det hoppas jag verkligen inte, den ska vara i TVÄTTMASKINEN." vrålade min treåring. Jag kom på mig själv med att ha använt fel ord.
"Jag sa fel vännen." försökte jag trösta den lilla.
"Jag tror dig inte, jag ska gå ner och titta." De smala benen hoppade snabbt ner från sängen och jag hörde, duns, duns, duns, ner för trappan. Sedan lika snart kom hon upp igen. "Det var tur för dig mamma, sa hon och flinade mot mig, annars hade jag blivit arg." Sedan gav hon mig en puss och somnade med Barbapappa gosefilten.

Sov gott mina änglar.

Varför inte prova!!!

Ja, nu har det hänt igen, jag tror på en ny ide och ska ge den en ärlig chans denna gång, inte ett halvhjärtat försök som så många gånger innan.

Få se vad detta leder till, men så länge jag har en dator och internet så kan detta vara ett sätt att få en god ekonomisk trygghet. Vi får se.

http://www.bizze.org/?ix=eze5375

Sammtidigt som jag har insett att jag har mycket att säga så vill jag även kunna ge mig ut i världen för att leva livet.

Ja nu kommer min första kund för dagen så jag får skriva om denna dags uppleverser senare i kväll när barnen har somnat.


engagera sig eller inte, det är frågan

Jag blev tvungen att ta bort detta inlägg då det verkar som om föräldrar tror att man pratar om dem när man INTE gör detta, Jag ber verkligen att om det är någon som tror sig veta att de har förstått eller tror att jag skriver om andra personer så får ni gärna höra av er till mig via min mailadress så att de eventuella missförstånden kan rättas till eller så att jag får en möjlighet att förklara att jag ALDRIG skriver sådant som kan anses som stötande eller på annat sätt skada andra. Jag tar ansvar för det jag skriver och jag vet att det fins sådanna som inte tycker som jag, men det tqar jag. De personer som känner min familj och mig vet att vi är personer som ALDRIG gör något som kan såra eller kränka andra. Jag ber om ursäkt om det fins sådanna som missförstår eller om det fins sådana som tror att jag skriver om dem eller någon anhörig så är ni alltid välkomna att ta upp det med mig på ett siciliserat och vuxet sätt.

En eftermiddag i mitt vardagsliv.

Ja nu är nästan sonens första år i skolan slut (förskoleklass) och om man frågar honom vad han tycker så får man nästan dra ur orden. Ett samtal kan se ut som följande
"Hur var din dag på skolan?" frågar jag med stort intresse medans vi går ner för skolgården.
"Bra." Sonen sparkar på en sten framför sig "mamma vet du, jag behöver inte äta maten om jag inte vill, då kan jag ta ett knäckebröd istället."
Jag kliar mig i huvudet, detta är en ständig kamp i familjen, hur får man en sex och ett halvt årig pojke att förstå att han MÅSTE äta, det år ju inte så att han är överviktig direkt, jag ser på hans smala ben under jeansen och säger uppgivet.
"När vi kommer hem så är det du som äter ordentligt, allt på tallriken." Jag rufsar till hans hår som redan står rakt upp innan han sätter sig i baksätet.
"Mamma, jag lovar att Carin och jag kommer att vara snälla hela dagen." Hans perfekta leende möter mig i backspegeln. Med tanke på att klockan är tre och att vi inte kommer att vara hemma före fyra så ser detta löfte ut som om det kan uppfyllas.

Väl hemma slänger sonen sin väska i dörröppningen, jackan hamnar på golvet framför och skorna flyger åt alla håll, lilla syster ser hur han gör och självklar så repeteras mönstret, min hall som var städad när jag åkte hemifrån ser nu ut som en krigshärjad region. Ja så är det med barn.

Jag ställer mig framför spisen och lagar dagens middag, för barnen måste ju få i sig mat, det blir köttbullar, potatismos och lingon, det VET jag att dom äter.Till slut vid bordet.

"Mamma, potatisen är för stark." Hörs det från sonen
"Jag tycker inte om kött." kontrar dottern.
Sonen bryter ihop när han ser att hans mamma har lagt gaffeln på fel sida av tallriken. "Mamma det är FEL." gråter han. Då brister mitt tålamod, lägger ner besticken bredvid min tallrik reser mig upp, går mot ytterdörren öppnar och stängeer den bakom ryggen på mig, allt detta utan att säga ett ord till barnen.

Där ute på trappen skriker jag bara rätt ut så högt jag bara kan, det käns underbar att få ut frustrationerna utan att de går ut över någon annan än eventuellt stakars fåglarna i träden som jag skrämde halvihjäl.

Åter vid bordet frågar min son.
"Vad gjorde du mamma." på vilket jag svara "Jag skrek rakt ut så att jag inte skulle skrika på er."

Sedan var den eftermiddagen lugn och barnen uppförde sig exemplariskt, dom tänkte väl att det var bäst så, mamma hade ju faktiskt blivit arg.

Nu mera när det blir för mycket stoj inne så behöer jag bara gå ut genom dörren (jag skriker inte längre) för att mina små änglar ska förstå att jag menar allvar. ;-)


Politik!!!

Varför ska jag ens engagera mig, fram tills nu har jag tyckt att Malou på fyran har varit OK att ha som bakgrundsljud när jag jobbar och hennes efter 10 progrma går på TV. Men nu kan jag bara säga fyyyyyy, jag vet inte om hon är opartiskt eller vad, men hon betedde sig otroligt oförskämt mor Maud Olofsson, när ska jounalister visa en rättvis bild av vad det är som händer i landet.

Sverige är ett av de få länder som klarat sig ur den ekonomiskakrisen utan större konsekvenser, detta tack vara att vi har just Aliansen vid rodret, så kommer personer som Malou (som många tyvär tittar på) och försöker få det svenska folket att rösta på den rödgröna röran igen, NEJ TACK säger jag bara. Hoppas att det svenska folket är så pass inteligenta så att dom ser att vi behöver en kapitalstarkregering som främjar jobb framför bidrag. Fy attans.

Nu får jag tänka på roligare saker innan jag exploderar. Är tillbaka senare i kväll.

Börja blogga!!!!

Ja ha, då var det dags för mig att börja blogga, många gör det så i morse när jag satt i bilen på väg till jobbet (alltså min dator) så tänkte jag, jag som har så många tankar och åsikter kunde ju lika gärna börja blogga, sedan om det är någon som vill läsa så är det ju bara ett pluss, annars så är det i alla fall ett sätt för mig att få skriva av mig mina olika frustrationer, glädjesämnen, funderingar, mm.

Dagen första skratt blev framkallat av treåringen när jag väckte henne så stod hennes hår rakt upp pga hår spray och hon somnade innan badet.
"Nu får du allt dusha med mamma." Sa jag bestämt, tyckte jag "Du somnade på kvällen innan du han bada."
"Men mamma, det är inte mitt fel." Svarar hon och ser på mig med sina stora gröna ögon. "Det var mina ögons fel, dom bara stängdes." Sedan skrattar hon och slänger sig rund min hals och säger "God morgon mamma, jag älskar dig."

Ja barnen är verkligen det underbaraste som fins i mitt och min mans liv.

För er som inte känner mig och som eventuellt börjar lässa min blogg så kan jag berätta att jag är en gift tvåbarnsmamma som bor i Sveriges metropol UCKLUM. Nära till allt, skog, sjö, havet ligger bara 10 minuter med bil här ifrån. Jag tror att Ucklum är det enda stället i HELA landet som INTE har pizzeria, helt otroligt. Men vi överlever.

Ja då var jag igång, kommer väll tillbaka i kväll när jag har haft min första lektion via internett om marknasdföring
 (intressant) och berättar hur det är att lära sig nya saker i min höga ålder, ha, ha.





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0