Skola!

Nu är valkampanjen på gång för fullt och det fins två frågor som står mig närmast om hjärtat, och detta är skola och familj.

Idag har jag tänkt att prata lite om skola, min bakgrund är katolsk nunneskola med uniform och bara flickor. Jag ska inte säga att det var helt felfritt men ack så mycket lättare att veta vad det var som gällde än vad jag ser att det är i svensk skola nu för tiden.

Det talas mycket om betyg, disiplin, mm i skolorna i vårat avlånga land. Jag kan personligen säga att jag är för ett betygsystem som får oss föräldrar, lärare och även barnen att veta vad det är som behövs förstärkas eller eventuellt få lite extra hjälp för att klara den nivå som årskursen har som mål.

En betygsättning är till för att alla ska veta att det är bra eller inte i skolan. Det är skrämande att veta att det fins barn som går ut ur nian utan att kunna läsa eller skriva ordentligt.

I våran kommun så har det införts något som heter UNICUM, ett databaserat system där eleverna, lärare och föräldrar kan följa barnen utveckling under årets gång. Barnen har möjlighet att på eget sätt få oss att veta vad det är dom funderar på, om det fins problem i skolan elle om dom känner att de får den hjälp de behöver i skolan.
Jag blev förfärad när vi var på föräldramöte tidigare i år och det visades att det fans föräldrar som var emot detta system. Jag personligen tycker att det äntligen ger oss föräldrar möjligheten att följa våra barn från tidig ålder, innan det är försent.

Jag tycker att man borde införa en typ av betyg från första klass för att just ge våra barn en möjlighet att kunna följa sin utveckling från början, det behöver inte vara godkänt eller icke godkänt, det kan vara något i form att vida barnen var de har sina styrkor och var de behöver en liten knuff i ryggen.

Det kan vara i språk, eller något så enkelt som bordsskick vid måltider.

Ni får gärna skriva vad ni tycker om detta så kanske vi kan skapa en bra framtid för våra barn och ungdomar i landet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0